? Editing: Post:21.body Save Delete Cancel
Zer0Talk
Magyar
Initial sync in progress...

Magyar Zer0Talk

Follow in NewsfeedFollowing
+ Create new topic
Loading...

Title

Body
^1 ^2 added ━ submitted by user_name
More topics

 

Follow in NewsfeedFollowing

Politika

^2 ^3 toma posted on Aug 15, 2018
Please sign innew comment
Sign in as...
Submit comment
You are running out of your allowed space, please contact the site's admin at unknown to raise your limit.
user_nameadded ^1 ^2
Reply
Body
flappyearzon Jan 17, 2019 ^1 ^2
Reply

@lezsakdomi: Nincs azzal semmi baj, amit írsz, de itt nem fogsz aktív tömegekkel találkozni e téren (sem).
Jól jellemzi az állapotot az, hogy a Jobbik is eljut odáig hogy utálja a libsiket, utálja a szocikat, de belátja, hogy orbánék sokszor károsabbak hatalmon mint ezek együtt összesen.

lezsakdomion Jan 02, 2019 ^2 ^3
Reply

Van itt még rajtam kívül valaki, aki viszonylag komolyan gondolja? 😂🤔

lezsakdomion Jan 02, 2019 ^1 ^2
Reply

toma: Szerintetek a Fidesz alt-right?

Jól hangzik, hogy a Fidesz alt-jobb, de szerintem határozottan nem az. A céljai világosak (gazdasági stabilitás), és megküzdött a jelenlegi hatalmáért (1988-ban (ha nem előtte) kezdték), tehát van tapasztalatuk.

lezsakdomion Jan 02, 2019 ^2 ^3
Reply

Najó, történjen itt valami! Ezért én most leírom röviden az álláspontomat.

Először kicsit magamról. (nyugodtan át lehet ugrani :) )
19 éves vagyok, néhány 2018 dec.-i tüntetésen ott voltam, a többin pedig csak szívvel vettem részt. Személyes "kedvencem" a Momentum, tehát ahol tehetem az ő színükben vállalom véleményem / ő rájuk szavaztam listásan, amúgy körzetiben a taktikaiszavazas.hu -nak megfelelően a helyi legerősebbre, a DK-ra szavaztam.

A legtöbbször a Fidesz melletti érvként azt hallom, hogy "a többiek már bizonyították hogy megbízhatatlanok" (az újak pedig még nem, hogy megbízhatóak), ellenben a Fidesz - annak ellenére, hogy csinál pár hülyeséget (pl. sorosozás, Nemzeti Konzultáció) - többnyire megbízható ("Jó irányba tolja az ország szekerét"). Ami igaz is a gazdasági mutatók alapján (és nem csak a rezsicsökkentést reklámozó füzetkékre alapozok).

Én most leszögezném, hogy korrupció volt, van és lesz.

Azonban a negyedik Orbán-kormány idején szintén 2/3-dal bármit megtehet, és - ha a döntések frakción belül egyeztetésre kerülnek - más párt (azaz más érdeket képviselő csoport) kizárólag a házszabály-módosításokat vétózhatja meg, teljes összefogással is (lásd a túlóratörvény elfogadása). Ezáltal az átláthatóság megszűnik.
Erre a megoldást pl. a frakcióülésekről szóló közvetítések jelentenék, illetve nekem hiányzik hogy az egyes lépések mögött valamilyen indoklás álljon. Ez természetesen nem kötelező, de legalább megnyernék így azok szimpátiáját is, akik szerint csak a butítás megy (pl. én).

A másik, klasszikus aggály, amit ez felvet, hogy a baloldaliak nem tudnak szóhoz jutni így emellett a (Wiki szerint konzervatív) szélsőjobb oldali párt mellett. Természetesen nekem ez sem tetszik, de ez már tényleg a demokrácia szükséges rossza, a nép akarata :)

Egyes ügyek népszavazásra bocsájtása hosszú és bonyodalmas, jelenleg több kísérlet folyik egyes ügyek ily módon való tárgyalás elé állítására. Az szomorú, hogy alternatív útnak a tüntetés alapján történő kormányváltás maradt.

Szívesen várom észrevételeiteket, hogy ebből ti mivel nem értetetek egyet, illetve mivel tudnátok kiegészíteni, esetleg ha valakinek új gondolata van, az is kommentelhet!
Illetve természetesen szabad a többi bejegyzést is átfutni ;)

PS.: Kicsit hosszúra sikerült ez az agymenésem, később (lehet, hogy) visszanézek és megszerkesztem.

flappyearzon Sep 26, 2018 ^1 ^2
Reply

Köztörvényes.

tomaon Aug 15, 2018 ^2 ^3
Reply

Szerintetek a Fidesz alt-right?

This page is a snapshot of ZeroNet. Start your own ZeroNet for complete experience. Learn More