? Editing: Post:21.body Save Delete Cancel
Zer0Talk
Magyar
Initial sync in progress...

Magyar Zer0Talk

Follow in NewsfeedFollowing
+ Create new topic
Loading...

Title

Body
^1 ^2 added ━ submitted by user_name
More topics

 

Follow in NewsfeedFollowing

Magyar nyelvű anyagok - ZeroNet

Információk a ZeroNet-ről. Magyarul!

^2 ^3 dormin posted on Mar 29, 2017
Please sign innew comment
Sign in as...
Submit comment
You are running out of your allowed space, please contact the site's admin at unknown to raise your limit.
user_nameadded ^1 ^2
Reply
Body
progion Oct 21, 2018 ^1 ^2
Reply

A technikai háttér amiben a szoftver jövőjét látom én.

Ami fontos

A rendszer megosztási rendszerét hibátlanra kell fejleszteni.Ha ez nem történik meg a szoftver egyszerűen elbukik! Ezen téren úgy látom komoly fejlődés van.A rendszerben már minden megvan ami kell.

A funkciók a rendszer átláthatóságát biztosítsák.És ne kövessék el a fejlesztők azt a hibát hogy minden hülyeséggel tele van rakva a szoftver.Miközben a funkciók nincsennek jól kidolgozva.A rendszer maradjon lényegre törő!

Ennek a dolognak a következő úttörője a proxikon át történő kitőrése a nyílt webre.Ahol az oldalakat a google is már indexelheti.Erre kísérlet a konkurens szoftverekben már most is van.Ezzel az IPFS,Tor rejtett szolgáltatások,és ez a szoftver is próbálkozik. A lemaradás ZeroNet esetén meg ott van hogy csak a nagy oldalak elérhetők vele a nyílt webről.IPFS esetém meg gyakorlatilag mindegyik. De amint elérhető lesz a technológiával minden oldal. A megosztott fizetett szerver szolgáltatásokra a szoftver alternatíva lesz.És ha lesz az embereknek egy akár ingyen üzemeltethető rendszer.Mert ebben minden megvan hozzá! Ami a nyilt webről a nagy keresők által megtalálható.Na ekkor fog a szoftver felhasználóinak száma igazán megugrani.Itt fontos hogy a ZeroNet ne maradjon le az IPFS el szemben ebben a dologban.

Példa:

IPFS decentralizált wikipédia https://ipfs.io/ipfs/QmXoypizjW3WknFiJnKLwHCnL72vedxjQkDDP1mXWo6uco/wiki/

Tor rejtett szolgáltatások esetén pl az onion.to szolgáltatások lásd bővebben:

https://www.tor2web.org/

Amik a darknetet indexelik a google segítségével.És a nyílt webről is elérhetőek vele így a rejtett szolgáltatások sima böngészővel is.

Nagyon fontosnak tartom hogy az ingyenesség és az önfenntartás,decentralizáltság,anonimitás maradjon meg!

progion Oct 21, 2018 ^1 ^2
Reply

Először is a saját tapasztalataim és magán véleményem a szoftverről.

A clearneten és itt a ZeroNeten is szerver és weboldal tulajdonos vagyok.Több téren is van tapasztalatom mint felhasználó a web alapra írt szoftverekkel,fizetős szerver és ingyenes webszolgáltatásokkal.A most kibontakozó decentralizált technológiákkal.IPFS,darkwebes Tor technológia alatt futó onion siteok.Az IPFS alapra épülő clearnet oldalakkal is megismerkedtem.És én szeretném elmondani hogy miben is látom a ZeroNet jövőjét.

A ZeroNetben én komoly jövőt látok.Ami vetélytársa lehet az az IPFS,de az IPFS a ZeroNet mögött sok mindenben komoly lemaradásban van.A hagyományos weben hiába vannak ingyenes apróbb pl csalogatónak szánt szerver szolgáltatók által üzemeltetett kisebb webszolgáltatások,márol holnapra kapcsolják le róla az ingyenes oldalakat.Az ingyenes blogolási platformokon mint a mindenkilapja vagy a blogger semmi komolyabbat nem lehet felállítani.A leg olcsóbb megosztott tárhely sem a mezei felhasználók pénztárcájához van igazítva.És ez a szolgáltatás a fizetett megosztott tárhely szolgáltatásokat képes kiváltani.

Ennek a szoftvernek az egyik erőssége hogy fejlődni és nem megújulni akar.Ez alatt azt értem van egy jól ismert bevált alap aminek a problémái vannak javítva.És nincs tele rakva felesleges vackokkal amik minden féle problémát okoznak.A szoftveres világ legnagyobb problémája az ész nélküli megújúlás,és hogy felesleges funkciókkal rakják tele a szoftvereket.Példaként a windows,mire végre valamelyik oprendszerüket normálisan megcsinálnák megújítják.És egy félkész termék véget nem érő debuggolási folyamat indul el.Amiből normális szoftver meg sosem lesz! Pedig egyszer már megcsinálták.Miközben a fontos dolgok hiányoznak belőlük.És az eredmény egy rosszul működő összecsapott omladozó vacak lesz.Amit ha szó szerint valaki (kibelezne a felesleges vackoktól) és a fontos funkciók lennének benne fejleszve és javítva.Akkor kapnánk egy jól működő rendszert.A másik véglet ami veszélyeztette ezt a szoftvert de már kinől belőle hogy egy célra megvan írva,de a feladatot normálisan nem végzi el.Én ebben a szoftverben azt szeretem hogy ez nem ezt teszi!

joczoon Sep 10, 2017 ^1 ^2
Reply

zeropyro,pontosan mire célzol a szerver rész felöli feltöltéssel?
én használtam már zárt portokkal,tor-on keresztül,és még androidon is minden tökéletesen működött.

dorminon Apr 20, 2017 ^2 ^3
Reply
flappyearzon Apr 17, 2017 ^1 ^2
Reply

Zeronetes linkek kellenenek, nem? ;-)

dorminon Mar 29, 2017 ^1 ^2
Reply

"Kocsis Tamás: ZeroNet"
https://www.youtube.com/watch?v=CIYlnnyJ6YE
-
"ZeroNet - Decentralizáljunk weboldalakat"
https://www.youtube.com/watch?v=H1m0_rMUWgY

This page is a snapshot of ZeroNet. Start your own ZeroNet for complete experience. Learn More