Nyílt forráskódú, kliens oldali JavaScript, Bitcoin pénztárca előállítására
A bitcoin cím előállítása...
MOZGASSA az egeret, ha fokozni szeretné a véletlenszerűséget...
VAGY gépeljen be néhány véletlenszerű karaktert ebbe a szövegdobozba
Bitcoin cím:
SHARE
Privát kulcs (WIF, tárca import formátumban):
SECRET

Egy bitcoin pénztárca nem más, mint egy bitcoin címből és a hozzá tartozó privát kulcsból álló számpár. Egy ilyen pénztárcát állítottunk elő és jelenítettünk meg fent az Ön számára a Web böngészőben.

A pénztárca biztonságos megőrzése érdekében nyomtassa ki vagy más módon rögzítse a bitcoin címet és privát kulcsot. Fontos, hogy a privát kulcsból készítsen másolatot, és tárolja biztonságos helyen. Ez a webhely nem tud az ön privát kulcsairól. Ha ismeri a PGP-t, akkor egyben letöltheti az egész web lapot, és ellenőrizheti, hogy a webhely szerzője álatal írt valódi változatot töltötte-e le. Ehhez össze kell hasonlítania a HTML-ből képzett SHA256 zanzát a webhely láblécében hivatkozott, aláírt verzió történetben lévő SHA256 zanzával. Ha elhagyja/megfrissíti a webhelyet vagy megnyomja az 'Új cím előállítása' gombot, akkor egy új privát kulcs áll elő, és az előzőleg megjelenített privát kulcs elvész. A bitcoin címhez tartozó privát kulcsot titokban kell tartani. Bárki, aki megszerzi ezt a kulcsot, el tudja költeni az ehhez a címhez tartozó összes bitcoint. Ha kinyomtatja a pénztárcát, akkor tárolja egy villámzáras vízhatlan nylon-zacskóban. A papír pénztárcát tekintse úgy, mintha pénz lenne.

Pénzt úgy tehet a pénztárcájába, hogy másokkal bitcoinokat küldet erre a Bitcoin címre.

A pénztárca egyenlegét úgy kérdezheti le, hogy elmegy a blockchain.info vagy a blockexplorer.com weblapokra, és ott beadja ezt a Bitcoin címet.

Ha el akarja költeni a bitcoinjait, akkor menjen a blockchain.info weblapra, és a privát kulcson lévő teljes egyenleget töltse át (sweep) a weblapon lévő számlájára. A pénzt úgy is elköltheti, hogy letölti valamelyik népszerű p2p bitcoin klienst, és beimportálja a privát kulcsot a p2p kliens pénztárcájába. Ne feledje, hogy miután beimportálta a kulcsot a p2p bitcoin kliensbe, a kulcsot a p2p kliens a pénztárcában lévő többi kulccsal együtt tárolja. Pénz küldésekor a visszajáró pénzt a p2p kliens pénztárcájában lévő másik bitcoin címre fogják küldeni. Ekkor biztonsági másolatot kell készítenie a p2p kliens pénztárcáról, és a másolatot biztos helyen kell őriznie, mivel a maradék bitcoinjait a pénztárca kulcsai tárolják. Satoshi tanácsa, hogy pénztárcát soha ne töröljünk.

Vesszővel elválasztott értékek (CSV): Index, Cím, Privát cím (WIF)
Miért jó a Tömeges pénztárca használata, ha Ön bitcoint szeretne elfogadni a web-en?
Ha Ön bitcoint szeretne elfogadni a web-en, akkor a szokásos megoldás az, hogy installálja a hivatalos bitcoin kliens démont ("bitcoind"). Sok web szolgáltató nem támogatja a bitcoin démon installálását. Ráadásul, ha a bitcoin démont a web szerveren futtatja, akkor a privát kulcsai is a web szerveren lesznek tárolva, és a web szerver meghekkelésekor ellophatják őket. A Tömeges pénztárca használatakor csak a bitcoin címeket kell feltölteni a web szerverre, a privát kulcsokat nem. Így nem kell aggódnia, hogy ellopják a bitcoin pénztárcáját, ha betörnek a web szerverre.
Hogyan használható a Tömeges pénztárca az Ön web helyén bitcoin elfogadásra?
 1. A Tömeges pénztárcával állítson elő nagy mennyiségű (10,000+) bitcoin címet. Másolja át a vesszővel elválasztott adatokat (CSV) egy biztonságos szöveges állományba a számítógépére. A szöveges állományról készítsen mentést, és azt őrizze biztonságos környezetben.
 2. Importálja be a Bitcoin címeket a web szerverén futó adatbázisba. (A pénztárca privát kulcsait ne importája be, mert ezzel azt kockáztatja, hogy a hackerek ellopják a pénzét. Csak a bitcoin címeket importálja be, úgy, ahogy azt a ügyfelei látják majd.)
 3. Web helyének vásárlókosarába vegye fel a bitcoinnal történő fizetés lehetőségét. Ha egy ügyfél bitcoinnal kíván fizetni, akkor "fizetési címként" az adatbázis egyik címét jelenítse meg, és a megrendelés mellett ezt a címet tárolja.
 4. Most szüksége van arra, hogy értesítést kapjon, ha megérkezett a pénz. A Google-on keressen rá a "bitcoin payment notification" kifejezésre, és iratkozzon föl valamelyik szolgáltatóhoz, amely értesítést küld, ha bizonyos címekre Bitcoint küldtek. Számos ilyen szolgáltató van, amelyik Web szervíz, API, SMS, Email, stb. segítségével értesítést küld. Amint megérkezik az értesítés, amelynek automatikus figyelése beprogramozható, máris megkezdheti az ügyfél megrendelésének feldolgozását. Ha manuálisan szeretné ellenőrizni, hogy érkezett-e valamelyik címre pénz, akkor a Block Explorer-t használhatja. A CÍM helyébe írja azt a Bitcoin címet, amelyet ellenőrizni szeretne. A tranzakció megerősítéséhez 10 és 60 perc közötti időre van szükség.
  http://www.blockexplorer.com/address/CÍM

  A megerősítetlen tranzakciókat itt lehet megnézni: http://blockchain.info/
  A tranzakció 30 másodpercen belül megjelenik.
 5. Az Ön bitcoinjai biztonságos módon gyűlnek a blokkláncon. Használja az 1. lépés során előállított eredeti pénztárcát, ha szeretné őket elkölteni.
Adja be a jelmondatot:
Erősítse meg a jelmondatot: Algoritmus: SHA256(jelmondat)
Bitcoin cím:
Privát kulcs (WIF, tárca import formátumban):
1. lépés, Publikus Kulcs:

Másolja a fentiekeket a Vanity Pool webhely Your-Part-Public-Key ('az ön publikus kulcsa') mezőjébe.
1. lépés, Privát Kulcs:
Másolás és beillesztés segítségével másolja a fenti Privát Kulcsot egy szöveges állományba. Ideális esetben a szöveges állomány egy titkosított meghajtón van. Ha a Vanity Pool megtalálta az Ön által megadott előtaghoz tartozó Privát Kulcsot, akkor lesz szüksége erre az állományra, hogy elő tudja állítani a Privát Kulcsot.
Adja meg az Önhöz tartozó Privát Kulcsot (amelyet az 1. lépésben állított elő és mentett el):
[MEGJEGYZÉS: ebbe a szövegmezőbe publikus kulcs vagy privát kulcs egyaránt írható]
Adja meg a Pool-hoz tartozó Privát Kulcsot (amely a Vanity Pool-ból származik):
[MEGJEGYZÉS: ebbe a szövegmezőbe publikus kulcs vagy privát kulcs egyaránt írható]
Kérkedő Bitcoin cím:
Fönt látható az ön új címe, mely magában foglalja a kívánt előtagot.
Kérkedő Publikus Kulcs (HEX):
A Publikus Kulcs hexadecimális alakban.
Kérkedő Privát Kulcs (WIF):
Ez az Ön Privát Kulcsa, mellyel elérheti a pénzét.A Bitcoin Privát Kulcs egy titkos szám, melyet csak Ön ismer. Számos különböző formátumban kódolható. Az alábbiakban megjelenítettük a a Privát Kulcshoz tartozó Bitcoin Címet és Publikus kulcsot, valamint a Privát Kulcsot a legnépszerűbb kódolási formátumokban (WIF, WIFC, HEX, B64).

A Bitcoin v0.6+ a publikus kulcsokat tömörített formátumban tárolja. A kliens az importprivkey/dumpprivkey parancsokkal a privát kulcsok importálását és exportálását is támogatja. Az exportált privát kulcsok formátumát csupán a Bitcoin pénztárca verziószáma határozza meg.
Bitcoin cím:
Tömörített Bitcoin cím:


Publikus Kulcs (130 karakter [0-9A-F]):
Tömörített Publikus Kulcs (66 karakter [0-9A-F]):

WIF Privát Kulcs
51 db base58 karakter, melynek kezdete
'5'
Tömörített WIF Privát Kulcs
52 db base58 karakter, melynek kezdete
'K' vagy 'L'


Hexadecimális formátumú Privát Kulcs (64 karakter [0-9A-F]):
Base64 formátumú Privát Kulcs (44 karakter):
Hogyan lehet dobókockával pénztárcát készíteni? Mit jelent a B6 formátum?
Egy Bitcoin pénztárca előállításakor nagyon fontos, hogy a felhasznált véletlen számok valóban véletlenek legyenek. A fizikai véletlen jobb, mint a számítógéppel előállított pszeudo-véletlen. Fizikai véletlen a legegyszerűbben egy dobókockával állítható elő. Ha szeretne egy Bitcoin privát címet előállítani, akkor csupán egy dobókockára van szüksége, mellyel 99-szer kell dobni. Jegyezze fel minden egyes dobása eredményét. Az eredmények feljegyzésekor a következő szabályokat kövesse: 1->1, 2->2, 3->3, 4->4, 5->5, 6->0. Ha így tesz, akkor a privát kulcshoz tartozó véletlen számot B6 formátumban, vagyis 6-os számrendszerben rögzíti. Írja be ezt a 99 karakterből álló 6-os számrendszerbeli privát kulcsot a fenti szövegmezőbe, majd nyomja meg a 'Részletek megjelenítése' gombot. Ekkor megjelenik az a Bitcoin cím, amely ehhez a privát kulcshoz tartozik. Érdemes felírni a WIF formátumú privát kulcsot is, mivel ezt szélesebb körben használják.
This page is a snapshot of ZeroNet. Start your own ZeroNet for complete experience. Learn More